Press

Här samlar vi pressmeddelanden om utbildningsdagen, högupplösta bilder som är fria att använda och text i flera format för enkel användning.

Pedagogiskt ledarskap satsar digitalt – konferens väntas växa stort

Pressmeddelande

Umeå 20 Mars 2020

2019 lockade Pedagogiskt ledarskap fullt hus med 650 konferensbesökare från hela Skolsverige. Nu släpps årets datum och med en ny digital lösning skapas möjlighet för fler att vara med.

– Den positiva responsen från i fjol var överväldigande och vi känner oss glada över att vi har ett minst lika spännande program denna gång. Dessutom kan vi vara hur många deltagare som helst, säger Erik Rova, från Rova & Sjögren Psykologi, som står bakom arrangemanget.


Den 28 oktober 2020 anordnas utbildningsdagen Pedagogiskt ledarskap på Umeå Folkets Hus. Konferensen riktar sig till all personal och alla ledare inom grund- och gymnasieskolan.

–  Inför årets upplaga har vi funderat på hur vi kan förstärka inlärningen. Vi vill skapa förutsättningar och göra det enkelt för deltagarna att ta med sig kunskapen in i sina verksamheter, berättar Erik Rova.  

Efter förra årets succé, som fick högsta betyg av konferensdeltagarna, utökar arrangörerna årets upplaga med en digital satsning. Utbildningsdagen kompletteras med en digital portal där du kan ta del av föreläsningarna, både live och i efterhand. Via en app kan deltagarna också bokmärka särskilt intressanta partier i videomaterialet, som de kan återkomma till senare eller dela med sig av till andra. Det sätts även upp en digital yta för nätverkande, erfarenhetsutbyte och filmade diskussionsfrågor att jobba vidare med. Portalen innebär förbättringar för deltagarna på plats och ger de som inte kan eller vill resa till Umeå ett fullgott alternativ.

– Redan i fjol var det många som efterfrågade möjligheten att kunna delta på distans. Nu har vi löst det och kan erbjuda en konferens som ger mycket lärande, både under och efter själva dagen, säger Erik Rova.

– Många arrangörer har tidigare bjudit på material via livesändningar eller klipp i sociala medier. Vår lösning fungerar som bryggan mellan det fysiska och digitala mötet, och tillför ett mervärde. Rova & Sjögren var tidiga på bollen och tillsammans har vi skapat en riktigt stark utbildningsdag, säger Anders Gunnarsson, vd och grundare av Coeo, företaget bakom den digitala lösningen.

Joanna Lundin – lärare och skolutvecklare som bland annat skrivit boken En skola som fungerar - för alla – är aktuell med ny bok i höst och är en av talarna på Pedagogiskt ledarskap. Att föreläsa för en publik på plats och på distans har hon gjort tidigare. Hon ser flera fördelar.

– Det är ett naturligt steg att ta och det är ett fantastiskt verktyg i termer av tillgänglighet och inlärning, säger hon.

Förutom Joanna Lundin föreläser bland andra ”pedagogdoktorn” John Steinberg och ledarskapsforskaren Marcus Samuelsson.

Kontaktperson

Erik Rova

070-236 32 00

erik@rovasjogren.se

Pressmeddelandet i Word- och PDF-format

Ytterligare bilder som är fria att använda

Erik Rova på Pedagogiskt Ledarskap 2019

Erik Rova på Pedagogiskt Ledarskap 2019. Foto: Andreas Nilsson.

Olof Wretling på Pedagogiskt Ledarskap, 2019

Olof Wretling på Pedagogiskt Ledarskap, 2019. Foto: Andreas Nilsson.

Anton Sjögren & Erik Rova, arrangörer för utbildningsdagen

Anton Sjögren & Erik Rova, arrangörer för utbildningsdagen. Foto: Andreas Nilsson.

Joanna Lundin, lärare, skolutvecklare och författare. Foto: Linnea Ranje.

Erik Rova, Rova & Sjögren Psykologi, arrangör

Erik Rova från Rova & Sjögren Psykologi, arrangör. Foto: Sara Lindquist.

Anders Gunnarson, VD och grundare, Coeo

Anders Gunnarsson, VD och grundare av Coeo, den digitala platformen.

© 2020 Rova & Sjögren Psykologi AB. Webbdesign av David Franzén.