Press

Här samlar vi pressmeddelanden om utbildningsdagen, högupplösta bilder som är fria att använda och text i flera format för enkel användning.

Pedagogiskt Ledarskap – utbildningsdagen som växer trots corona

Pressmeddelande

Umeå 11 september 2020

Att arrangera utbildningsdagar och konferenser i coronatider är en utmaning. Tack vare ett viktigt och aktuellt tema, eftertraktade föreläsare och en innovativ teknisk lösning lyckas Pedagogiskt Ledarskap växa trots rådande pandemi.

- Vi har satsat på att använda tekniken för att ge deltagarna möjlighet att ta med sig kunskapen in i sina verksamheter. Sen har vi pressat priserna så att hela arbetslag kan delta tillsammans, säger Erik Rova, från Rova & Sjögren Psykologi, som står bakom arrangemanget.


Den 28 oktober 2020 kommer utbildningsdagen Pedagogiskt Ledarskap att anordnas i ett coronasäkert format på Umeå folkets hus och via en digital portal med extramaterial att jobba vidare med.

- Att pedagogiskt ledarskap är en särskilt aktuell fråga för många inom skolan just nu och enfråga som många skolor arbetar aktivt med råder ingen tvekan om utifrån reaktioner både på förra årets utbildningsdag och intresset för årets upplaga. Vi är väldigt glada för det positiva gensvaret vi redan fått från många håll på föreläsningarnas innehåll och de duktiga och efterfrågade föreläsarna.

Genom att satsa digitalt har konferensen lyckats locka ännu fler deltagare, men det räcker inte med att bara live-sända konferensen.

- Livesändningar eller klipp i sociala medier har erbjudits länge. Vår lösning fungerar som bryggan mellan det fysiska och digitala mötet, och tillför ett mervärde. Rova & Sjögren var tidiga på bollen och tillsammans har vi skapat en riktigt stark utbildningsdag och satsat på att deltagarna ska kunna arbeta vidare med innehållet efter konferensens slut, säger Anders Gunnarsson, vd och grundare av Coeo, företaget bakom den digitala lösningen.

- Många arrangörer som just nu växlar till digitala lösningar för utbildningar och konferenser behåller samma prismodell som för fysiskt deltagande. Vi har valt en annan väg och satsar med ett nytt erbjudande på att många från samma skola eller verksamhet ska kunna delta för samma pris som det annars kostar att skicka ett fåtal. Det i kombination med att deltagarna får material att arbeta vidare med efter konferens slut, tror jag är våra framgångsfaktorer säger Anton Sjögren, en av arrangörerna.

På utbildningsdagen kommer flera efterfrågade föreläsare att framträda, många utav dem bokaktuella. John Steinberg har precis släppt Lärarens kroppsspråk, Anna Bengtsson och Maria Kempe är på gång med en uppföljare till succéboken EHM - Elevhälsomötet och Joanna Lundin släpper snart Ett lärande som fungerar för alla. Att både föreläsa med en publik på plats och på distans har hon gjort tidigare och hon ser flera fördelar.

- Det är ett naturligt steg att ta och det finns massor av möjligheter som är spännande att dra nytta av, säger hon.

Kontaktperson

Erik Rova

070-236 32 00

erik@rovasjogren.se

Pressmeddelandet i Word- och PDF-format

Fler bilder som är fria att använda

Erik Rova på Pedagogiskt Ledarskap 2019

Erik Rova på Pedagogiskt Ledarskap 2019. Foto: Andreas Nilsson.

Olof Wretling på Pedagogiskt Ledarskap, 2019

Olof Wretling på Pedagogiskt Ledarskap, 2019. Foto: Andreas Nilsson.

Anton Sjögren & Erik Rova, arrangörer för utbildningsdagen

Anton Sjögren & Erik Rova, arrangörer för utbildningsdagen. Foto: Andreas Nilsson.

Joanna Lundin, lärare, skolutvecklare och författare. Foto: Linnea Ranje.

Erik Rova, Rova & Sjögren Psykologi, arrangör

Erik Rova från Rova & Sjögren Psykologi, arrangör. Foto: Sara Lindquist.

Anders Gunnarson, VD och grundare, Coeo

Anders Gunnarsson, VD och grundare av Coeo, den digitala platformen.

© 2020 Rova & Sjögren Psykologi AB. Webbdesign av David Franzén.